Reglement Borg, Bar- en Poetsdiensten

Leden van de vereniging in de leeftijd van 18 tot 67 jaar, met uitzondering van bestuurs- en commissieleden, betalen naast de Rulec-contributie en de verplichte bondsbijdrage een borg van 50 euro (voluit: ‘Borg meewerkend lid’).

Dit borgbedrag kan volledig worden terugverdiend door het draaien van twee bar- en/of poetsdiensten. De organisatie en planning van deze diensten ligt bij de Clubhuiscommissie die verantwoordelijk is voor het goed draaien van het clubhuis.

Het clubhuis vervult binnen de vereniging een belangrijke functie. Zo zorgt het clubhuis voor een positieve financiële bijdrage aan de vereniging (en daarmee voor een lagere contributie) en daarnaast draagt het clubhuis bij aan de gezelligheid naast de tennisbanen. Door de bemensing van het clubhuis in te vullen met bar- en poetsdiensten door haar eigen leden, hoeft er geen beroep te worden gedaan op professionele krachten.

Voor de invulling van deze diensten doet de Clubhuiscommissie graag een beroep op de bereidheid van de leden om TC Rulec te steunen. Hiervoor heeft de vereniging het navolgende reglement vastgesteld:

 1. Ieder lid tussen de 18 en 67 jaar, niet zijnde een bestuurs- of commissielid, is gehouden om minimaal 1 bar- en/of poetsdienst te verrichten maar gerechtigd tot het verrichten van meerdere bar- en/of poetsdiensten.

 2. Per verrichtte bar- of poetsdienst wordt 25 euro borg terugbetaald. Ook als een lid de betaalde borg van 50 euro al heeft terugverdiend, wordt er per bar- of poetsdienst 25 euro terugbetaald. De Clubhuiscommissie streeft er naar deze borg in de maand, volgende op de maand waarin de bar- of poetsdienst is verricht, terug te betalen.

  Toelichting:
  Leden die (op het laatste moment) extra diensten willen draaien zijn altijd van harte welkom. Hiervoor kun je contact opnemen met de Clubhuiscommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 3. Bar- en poetsdiensten worden door de Clubhuiscommissie opengesteld op data en tijden die wenselijk, c.q. dienstbaar zijn aan de activiteiten die gedurende het jaar op het tennispark plaatsvinden.

 4. Ieder lid kan zich via de website (www.rulec.nl) inschrijven voor één of meerdere voorkeursdiensten.

  Toelichting: Hiervoor dient te worden ingelogd op de Rulec website. Na het inloggen verschijnt er boven het inlogscherm een extra knop “Bardienst en Poetsdienst”.
  Nadat je op deze knop geklikt hebt, kun je je inschrijven voor een openstaande (beschikbare) Bar- of Poetsdienst. Via de mail ontvang je vervolgens een goedkeuring of afwijzing voor de door jou gekozen Bar- of Poetsdienst.

  In geval je je wachtwoord voor de Rulec website vergeten bent, klik je op de'
  Wachtwoord vergeten’ link onder het inlogscherm. Ben je ook je Gebruikersnaam vergeten, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 5. Indien leden zich niet hebben ingeschreven voor een bar- en/of poetsdienst, worden zij door een Planningsprogramma automatisch ingeschreven voor een opengestelde dienst.

  Toelichting: De Clubhuiscommissie heeft geen invloed op deze inschrijving, deze geschiedt volledig willekeurig. Leden worden middels een e-mail (minimaal 3 weken van tevoren) geïnformeerd over deze diensttoewijzing.

 6. Het overzicht van de ingeplande bar- en poetsdiensten wordt vermeld op de Rulec website, alsook op een weekoverzicht. Leden die zich hebben ingeschreven voor een bar- of poetsdienst (artikel 4) of aan wie een bar- of poetsdienst is toegewezen (artikel 5) ontvangen dit weekoverzicht tijdig per e-mail.

 7. Datum en tijdstip van zowel de door leden zelf geplande, als door de Clubhuiscommissie vastgestelde, bar- en/of poetsdienst zijn bindend. Tot twee weken voor deze bindende datum kunnen leden deze bar- of poetsdienst zelf annuleren (via www.rulec.nl).
  Binnen twee weken voor deze bindende datum kunnen bar- of poetsdiensten niet meer geannuleerd worden en dienen leden zelf voor vervanging te zorgen.

  Toelichting: In geval van vervanging wordt de leden verzocht een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de naam van het lid dat de bar- en/of poetsdienst overneemt.

 8. Poetsdiensten zijn niet gebonden aan specifieke tijdstippen. Voor zover er in de bevestigingsmail (artikel 4) of toewijzingsmail (artikel 5) voor deze dienst een tijdstip genoemd wordt, is dit louter indicatief. Aan leden wordt verzocht om daags voor de poetsdienst contact op te nemen met de poets coördinator (tel. 494922). Bij haar kunnen leden terecht voor de sleutel van het clubhuis en aanwijzingen over de noodzakelijke poetsactiviteiten.

 9. Indien een bar- of poetsdienst buiten toedoen van het lid om vervalt op de dag dat deze zou plaatsvinden, dan wordt het daarmee corresponderende gedeelte van de borg (25 euro) toch terugbetaald.
Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.