Blessures

Prioriteit in het voorkomen van blessures is een goede verhouding tussen belasting en belastbaarheid. Deze twee zaken zijn belangrijk: belastbaarheid en de belasting die je gaat leveren. Hou er rekening mee dat wanneer je je conditie wilt gaan opbouwen - en je nog laag belastbaar bent - dat je de vorm van inspanning aanpast.’

Een voorbeeld van opbouw van belasting is dat je eerst gaat fietsen voordat je gaat hardlopen. Want hardlopen is een zwaardere belasting dan fietsen. Zorg er ook voor dat je binnen de oefenvorm een opbouw maakt. 'Begin niet meteen met een uur hardlopen, maar met tien of 15 minuten en bouw dat langzaam uit.’

Huiswerk
Het is niet altijd nodig om naar de sportschool te gaan. Denk bijvoorbeeld aan krachtoefeningen als zitten tegen een muur of kniebuigingen op de plaats. Passen op de plaats zijn ook goed. Het is wel belangrijk om je eigen belastbaarheid goed aan te voelen.

Begin met weinig herhalingen en bouw het aantal langzaam uit. Doe bijvoorbeeld vijf uitval passen op de plaats en bouw dat vervolgens uit naar tien en vervolgens naar 15 herhalingen.

Voor meer informatie kunnen jullie terecht bij de trainers of fysiotherapeuten.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.