Bardienst Instructie

Je gaat bardienst draaien. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het reilen en zeilen van de vereniging, immers "baan 7" is onmisbaar voor de onderlinge binding. Hiervoor alvast hartelijk bedankt!

Om de bardienst soepel te laten verlopen, vragen we je aandacht voor enkele zaken.
Voor meer gedetailleerde informatie over verschillende onderwerpen kun je terecht bij de supervisor.

Algemeen

  • Zijn er problemen of vragen, bel dan je supervisor. Zijn/haar naam staat op het bardienstschema (zie e-mail of op het bardienst-rekje).
  • Vraag de supervisor of degene van wie je de bardienst overneemt, of er nog bijzonderheden zijn. Geef je opvolger ook eventuele bijzonderheden door.
  • Komt je opvolger niet opdagen, bel hem/haar of waarschuw de supervisor en wacht tot deze komt.
  • Geef tijdens je bardienst het goede voorbeeld: drink zelf geen alcoholische drank en spreek rokers aan op het feit dat roken in het clubhuis niet is toegestaan.
  • Op maandag en woensdag is er geen supervisor meer aanwezig, maar deze is wel telefonisch bereikbaar bij vragen. Mocht je voor de eerste keer bardienst hebben en uitleg willen neem dan contact op met de supervisor, deze zal dan aanwezig zijn aan het begin van de bardienst.
  • Op maandag en woensdag gaat de bardienst zelf naar binnen door de poort en deur van dagverblijf. Je krijgt toegang door je KNLTB-pas door de kaartlezer te halen.

Bar"techniek"

  • Zie hiervoor de "Beschrijving werkzaamheden bardienst" in de map achter de bar.

Financiën

  • Bij opening en sluiting van de bar wordt steeds door twee personen (waaronder de supervisor) de kas opgemaakt. Alles wordt genoteerd op de dagstaat, die er voor iedere dag afzonderlijk in de geldkist zit. Beiden zetten hun handtekening onder de telling.
    Op maandag en woensdag: noteer de bonnenkaarten die er verkocht zijn op de lijst die ook in de kluis ligt.
  • De consumpties worden afgerekend volgens de prijslijst (hangt achter de bar).
  • Alles moet contant betaald worden via een pin-transactie of door afschrijving op de bonkaart.
  • Bonkaarten kunnen niet geheel of deels teruggegeven worden.
  • Ook bestuurs- en commissieleden dienen via een pin-transactie of met een kaart af te rekenen bij verenigingsactiviteiten. Voor vergaderingen en competitie gelden speciale consumptieformulieren.

Hygiëne

  • Spoel bij aanvang altijd de glazen.
  • Controleer uiterste houdbaarheidsdata op verpakkingen.
  • Doe regelmatig de afwas, en laat in ieder geval bij sluiting geen vuile vaat staan.
  • Indien je de afwasmachine gebruikt volg dan de instructies boven het aanrecht en maak na afloop de machine schoon (= o.a. leeg laten lopen).
  • Ruim regelmatig de rommel op de bar en tafels op (melkcups, koekpapiertjes enz.). Op de momenten waarop je wacht op eventuele klanten mag je gerust extra schoonmaakwerkzaamheden verrichten in het clubhuis (zie lijst op diepvries in de bijkeuken).
  • Zet bij de sluiting alle glazen en kopjes (SCHOON en droog) rechtop weer in de kast. Zet geen vuile glazen weg.
  • Reinig met heet water & afwasmiddel de RVS delen van de bar en het keukenblad. Leg de spoelborstels in een bak met heet water en soda (ligt onder het aanrecht).
  • Maak na afloop de afvalbakjes op de tafels schoon en ruim ze op. Verwijder "groot" afval en vuile bierviltjes. Poets met een geel doekje de tafels en de bovenkant van de bar. Wrijf met theedoek de bar en RVS delen droog om streepvorming te voorkomen. Zet het meubilair weer op zijn plaats; ook de stoelen die buiten staan.

Veiligheid en Afsluiten

  • Controleer bij het sluiten dat er nergens vuur brandt.
  • Kijk of het elektrische fornuis, de frituur, het koffiezetapparaat, de soepketel en de afwasmachine uit zijn.
  • Staat de vrieskist (voor de ijsjes) aan en zijn de schuiven goed dicht?
  • Sluit de tap af als hij aangesloten is (zwarte kraantjes in de koelcel).
  • Maak alle lichten uit, ook op de toiletten, in de kleedkamers en de buitenverlichting.
  • Altijd op slot doen:
    • Deur van hal naar bijkeuken (bij voorkeur ook dicht laten tijdens bardienst)
    • Deur van hal naar kantine (let op de schuifjes in de dubbele deur)
    • Alle buitendeuren (ook de achterdeur bij tennismuur en de grote schuifpuien naar terras). Let bij het sluiten van de buitendeur er op dat de schakelaar rechtsboven op "sluiten" staat en wacht buiten tot je hoort dat de deur electronisch gesloten is.
    • Poorten van het tennispark.
  • Op maandag en woensdag geldt: na afsluiten kantine, de sleutel en bonnenkaarten terug doen in de kluis en deze sluiten en de buitendeur afsluiten zoals hierboven is beschreven.

Ter afsluiting:

De 3 prioriteiten tijdens je bardienst kun je samenvatten met FGH. Ofwel:
  F staat voor Financieel; eerlijk afrekenen en zorgen voor een goede omzet/winst.
  G staat voor Gezelligheid; een goede sfeer, zowel voor als achter de bar.
  H staat voor Hygiëne; gaat over sociaal gedrag en over veilig omgaan met eten en drinken.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.