Corona update 23 - Harde lockdown, Dubbelen voor senioren niet toegestaan, Tennissen mag tot 17.00 uur

QR code check

Senioren mogen alleen singelen. Tennissen mag tot 17.00 uur.  Daarna moet het park worden gesloten.

Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond, 21 december, gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen voor senioren niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. 

Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.

Een Coronatoegangsbewijs (CTB) is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, kantine en terras van het park.
Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht.
Dit betekent dus ook dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.

Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Ook als tennisclub moeten we deze voorwaarden naleven.

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Dubbelen is voor senioren niet toegestaan. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.

  • Competities en toernooien worden per direct stilgelegd. Dit geldt dus voor de wintercompetities.

  • Sportkantines moeten gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Zie onderstaande link voor de meest recente updates die de KNLTB publiceert:
KNLTB Nieuws over het Coronavirus

Wij verzoeken je de website (en/of e-mail) regelmatig te bekijken. Dit bericht wordt regelmatig geactualiseerd.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.