Corona update 17 - Winterspelers mogen blijven spelen tot 1mei; Dubbelen en trainen met 4 personen per baan en avondklok verlengd tot 22:00 uur

Coronavirus

De huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis in de avond langer mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.. Op dinsdag 13 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 20 april.

I.v.m. de beperkingen van de speelmogelijkheden deze winter, hebben wij de speelperiode voor onze Winterspelers verlengd tot 1 mei 2021.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 20 april. 

Wat betekent dit voor ons?

Buiten sporten is nog steeds toegestaan, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennis spelen met maximaal 4 personen. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Je kunt vanaf nu weer een baan reserveren met en uiterlijke speeltijd toto 22:00 uur. Wij gaan er vanuit dat je dit pas doet voor speelmomenten vanaf 31 maart. Tot 31 maart geldt de beperking  van de speeltijd tot 21:00 uur.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Toiletten zijn alleen open voor noodgevallen
  • De voorruimte mag alleen door één persoon tegelijk betreden worden om de verlichting in- of uit te schakelen.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Heb je problemen met je registratie voor de de KNLTB Club app, of met het reserveren van de banen via de KNLTB Club app? Kijk eerst op onze website of neem dan contact op met Maarten Reintjes.

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Zie onderstaande link voor de meest recente updates die de KNLTB publiceert:
KNLTB Nieuws over het Coronavirus

Wij verzoeken je de website (en/of e-mail) regelmatig te bekijken. Dit bericht wordt regelmatig geactualiseerd.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.