Corona update 16 - Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer

Coronavirus

Het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1,5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1,5 meter afstand te houden.

Het aantal besmettingen is nog te hoog en de zorgen over de Britse coronavariant zijn te groot om verdere versoepelingen toe te staan. Maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De lockdown inclusief de avondklok van 21.00 uur tot 4.30 uur, blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 30 maart. 

Wat betekent dit voor ons?

Buiten sporten is nog steeds toegestaan, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennis spelen met maximaal 4 personen. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Je kunt vanaf nu weer voor maximaal 4 personen een baan reserveren met de app. Wij gaan er vanuit dat je dit pas doet voor speelmomenten vanaf 16 maart. Tot 16 maart geldt de beperking  van 2 personen voor volwassenen van 27 jaar en ouder.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Toiletten zijn alleen open voor noodgevallen
  • De voorruimte mag alleen door één persoon tegelijk betreden worden om de verlichting in- of uit te schakelen.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Heb je problemen met je registratie voor de de KNLTB Club app, of met het reserveren van de banen via de KNLTB Club app? Kijk eerst op onze website of neem dan contact op met Maarten Reintjes.

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Zie onderstaande link voor de meest recente updates die de KNLTB publiceert:
KNLTB Nieuws over het Coronavirus

Wij verzoeken je de website (en/of e-mail) regelmatig te bekijken. Dit bericht wordt regelmatig geactualiseerd.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.