Corona update 7 - Kantine gesloten! Wat kan nog wel en wat zijn de gevolgen voor de Najaarscompetitie

Coronavirus

Als gevolg van de aangepaste Coronamaatregelen van 28 September 2020 gelden er ook voor sportclubs en -accommodaties nieuwe maatregelen. De meest relevante maatregelen zijn:

 • Sluiten van de kantine vanaf 29 September 2020 18.00 uur tot in elk geval 21 Oktober 2020;
 • Tijdens het spelen van competitiewedstrijden zijn geen toeschouwers toegestaan, anders dan de teamcaptains van thuisspelende jeugdteams en de begeleiders van bezoekende jeugdteams die tevens als chauffeur fungeren;
 • Nadat alle competitiewedstrijden van een team gespeeld zijn, dienen zowel het thuisteam als het bezoekende team het park direct te verlaten;

Wat zijn de gevolgen voor zowel het vrij spelen, de training als de najaarscompetitie toegelicht:

Vrij spelen en training

Vrij spelen is gewoon mogelijk. Hiervoor blijft gelden, reserveer vooraf online een baan, kom kort voor het geplande tijdstip naar de baan en verlaat het park direct na afloop. Ook de trainingen vinden doorgang. Het is echter niet toegestaan dat spelers op het park blijven hangen, of dat ouders bij trainingen van hun kinderen komen kijken.


Najaarscompetitie

De nieuwe maatregelen hebben gevolgen voor de diverse competitievormen in de najaarscompetitie. Zo kunnen er geen drank en/of maaltijden geserveerd worden en kunnen we onze leden en gasten geen plaats bieden in de kantine tussen en na de wedstrijden. Kortom: de kantine is gesloten. Wel kan gebruik worden gemaakt van toiletten en doucheruimtes, zij het op 1,5 meter afstand.

Wij begrijpen dat dit een competitiedag anders maakt dan voorheen, nu – als gevolg van de nieuwe maatregelen – het sociale aspect wijkt en de focus enkel op tennis ligt.
Om aan de nieuwe overheidsmaatregelen te voldoen, hebben wij als bestuur en betrokken commissies bepaalde impopulaire keuzes voor de diverse competitieteams moeten maken.
Teamcaptains zijn geïnformeerd over de concrete gevolgen voor hun team. Deze gevolgen variëren van een gewijzigde starttijd, het aaneensluitend of in voorkeursvolgorde spelen van wedstrijden tot het tijdelijk staken van bepaalde competitiewedstrijden.

Een baan reserveren via de KNLTB Club app blijft vereist (zie ook hieronder)!
Heb je problemen met je registratie voor de de KNLTB Club app, of met het reserveren van de banen via de KNLTB Club app, neem dan contact op met Maarten Reintjes.


Samengevat:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop en houd je te allen tijde aan de bekende richtlijnen van het RIVM.
 • Spelers moeten altijd van tevoren, digitaal een baan reserveren. Online reserveringen kunnen vooraf met behulp van de KNLTB ClubApp worden gemaakt. 
 • Dit reserveren gebeurt van huis uit.
  Download de KNLTB ClubApp via de App Store of Play Store. Zorg dat je de laatste versie hebt. Meer informatie over de KNLTB ClubApp vind je hier.
  In tegenstelling wat in deze instructie is aangegeven, moet je als volgt een wachtwoord aanvragen: Zie instructie.
 • In afwijking van wat in het Baan- en Parkreglement beschreven staat, mag er voor single partijen tijdelijk maximaal 60 minuten gespeeld worden.
 • De kantine is gesloten!
 • Je mag maxinaal met 2 personen in de kleedkamers. Er kan ook gedouched worden. Maar het advies is om hier geen gebruik van te maken en in sportkleding naar de sportlocatie te komen.
 • Neem je eigen ballen mee en markeer deze.
 • Wissel van baanhelft met de klok mee.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld de trainers en bestuursleden.

Klik hier voor de poster met richtlijnen.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van deze nieuwsbrief schroom dat niet om contact met ons op te nemen.

Heel erg veel speelplezier!

Ga voor meer informatie over de verschillende stappen die de aankomende maanden genomen kunnen worden naar:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel

Zie onderstaande link voor de meest recente updates die de KNLTB publiceert:
KNLTB Nieuws over het Coronavirus

Wij verzoeken je de website (en/of e-mail) regelmatig te bekijken. Dit bericht wordt regelmatig geactualiseerd.

Wij maken gebruik van functionele cookies. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.